МЗС України відреагувало на можливу передачу Іраном балістичних ракет росії

Читать на русском
Україна попередила Іран про руйнівні наслідки для двосторонніх відносин через можливу передачу балістичних ракет росії.
Укрінформ

Україна попередила Іран про руйнівні наслідки для двосторонніх відносин через можливу передачу балістичних ракет росії.

Про це йдеться на сайті Міністерства закордонних справ України.

Що відомо про балістичні ракети, які Іран може передати росіїХарактеристики іранських балістичних ракет Ababil та Fath-360, які може отримати росія – на інфографіці.

Україна висловила занепокоєння повідомленнями у міжнародних ЗМІ щодо можливої передачі Іраном балістичних ракет рф. МЗС закликало Тегеран утриматися від співпраці з державою-агресором.

«Вкотре закликаємо керівництво Ісламської Республіки Іран утриматись від передачі Росії, яка згідно зі Статутом ООН та норм міжнародного права є державою-агресором, будь-яких видів озброєння та військової техніки», – йдеться у заяві.

Відомство наголосило, що поглиблення військово-технічної співпраці рф та Ірану несе серйозні безпекові загрози не лише для України, але і для всього світу. Тому Україна закликала Іран повністю припинити надання зброї росії.

«Застерігаємо офіційний Тегеран, що у разі підтвердження факту передачі Іраном балістичних ракет до російської федерації, це матиме руйнівні наслідки для українсько-іранських двосторонніх відносин», – додають у дописі.

Нагадаємо, видання Sky News, посилаючись на військових експертів, писало, що Іран може передати росії два типи балістичних ракет.

Також нещодавно європейській розвідці стало відомо, що Іран готується передати росії сотні балістичних ракет Fath-360.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: