У Київводоканалі розповіли, що робитимуть у разі погіршення якості води через забруднення Десни

Читать на русском
Київводоканал вже розробив план дій на випадок розбалансування системи водопостачання через забруднення річки Десна.
Фото: vechirniy.kyiv.ua

Київводоканал вже розробив план дій на випадок розбалансування системи водопостачання через забруднення річки Десна.

Відповідна заява була опублікована у Facebook-акаунті компанії.

Шмигаль назвав причину забруднення річок Сейм і ДеснаЗабруднення річок Сейм та Десна було пов'язане з викидом нечистот від роботи цукрового заводу у російському місті Тьоткіно, заявив Шмигаль.

Там зазначили, що фахівці регулярно відбирають проби води на водозаборі Деснянської водопровідної станції. Крім того, комунальники відбирають проби у контрольних точках у селах Пухівка та Липки Чернігівської області, щоб оперативно відстежувати ситуацію.

«У випадку погіршення показників якості води у Десні, буде впроваджено технологія посиленого очищення з використанням пилоподібного активованого вугілля, який ефективно усуває органічні забруднення та неприємні запахи. Ця технологія не лише допомагає в поточній ситуації, але й може бути застосована у майбутніх надзвичайних випадках», – розповіли у компанії.

Зазначається, що влада вже підписала з ЮНІСЕФ меморандум про постачання необхідних реагентів, у тому числі 120 тонн активованого вугілля.

Крім того, комунальники встановили додаткове бонове огородження, яке запобігає потраплянню бруду та сміття. А спеціально створена робоча група пророблятиме всі можливі сценарії розвитку подій та готуватиметься до них.

«Разом з міською владою, Міндовклля та Держводагенством ми тримаємо ситуацію під контролем та маємо чіткий план реагування у разі надзвичайних ситуацій, що загрожуватимуть водопостачанню столиці», – підсумували у Київводоканалі.

Там також додали, що сьогоднішня заява заступника гендиректора компанії про те, що Київ може залишитися без основного джерела питної води через забруднення Десни, є «найбільш песимістичним сценарієм розвитку подій».

Нагадаємо, забруднення в Сеймі та Десні було зафіксовано наприкінці серпня. Вчора пляма забруднення досягла Чернігова, там також спостерігається неприємний запах та мор риби. Її виловлюють та утилізують.

Також повідомлялося, що вже до кінця тижня течія води дійде до території Київської області. Нещодавно у КМДА повідомляли, що якість води у столиці в нормі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: