ООН допоможе забезпечити харчуванням українських школярів у 16 ​​областях

Читать на русском
ООН допоможе забезпечити харчуванням понад 160 тисяч українських школярів. Програма покриє третину витрат.
vmr.gov

МОН підписала угоду із Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об'єднаних Націй (ВПП ООН) щодо фінансування 30% вартості харчування у 16 ​​регіонах України в рамках підтримки реформи шкільного харчування.

Про це повідомила пресслужба МОН 10 вересня.

Шкільне харчування в Європі: у яких країнах безкоштовно годують дітейВ Україні дітей у початковій школі хочуть забезпечити гарантованим безкоштовним харчуванням. Яка практика в інших країнах Європи – на інфографіці.

Програма дозволить охопити понад 160 тисяч учнів 1-4 класів.

Участь у програмі беруть Київська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Вінницька, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Закарпатська, Черкаська, Чернігівська, Дніпропетровська, Полтавська, Запорізька та Харківська області.

Також ВПП ООН у 2024/2025 навчальному році профінансує 50% вартості шкільного харчування для 18 тисяч дітей, які навчаються у підземних школах Запоріжжя та Харкова.

У МОН зазначили, що це вже третій рік, коли Світова продовольча програма підтримує шкільне харчування в Україні.

Нагадаємо, з січня 2022 року розпочалася реформа шкільного харчування. Уряд затвердив Стратегію реформування системи шкільного харчування на 2023-2027 роки.

На початку вересня президент Володимир Зеленський заявив, що розробляється програма безкоштовного харчування для школярів 1-4 класів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: