Споживання електроенергії знову поступово зростає – Укренерго

Читать на русском
Споживання електроенергії поступово зростає – сьогодні вранці рівень був вищим, ніж у цей же час учора.
фото Міненерго

Через похмуру погоду в багатьох областях сонячні електростанції виробляють менше енергії. Тим часом рівень її споживання дещо зріс.

Про це повідомили у пресслужбі Укренерго.

Скільки електроенергії Україна імпортувала до та після масованих ударів рф навесніНа інфографіці – обсяги імпорту електроенергії з Європи до та після масованих атак росії навесні.

Повідомляється, що Укренерго не прогнозує сьогодні застосування графіків відключень світла. Але споживання електроенергії поступово зростає – сьогодні станом на 9:30 його рівень був на 1,4% вищим, ніж у цей же час вчора.

Водночас через похмуру погоду в більшості регіонів рівень генерації на сонячних електростанціях сьогодні знижений.

Сьогодні Україна імпортує електроенергію з Румунії, Польщі, Словаччини, Угорщини та Молдови загальним обсягом 15 157 МВт-год, з максимальною потужністю до 1211 МВт.

Експорт не відбувається.

Українців просять ощадливо споживати електроенергію протягом доби. Зокрема, не включати кілька потужних електроприладів одночасно з 8:00 до 22:00.

Нагадаємо, після атаки росії 26 серпня в Україні знову ввели відключення світла. Ситуація покращилася лише з минулого тижня. До того ж Україна домовляється про нові обсяги імпорту електрики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: