Прокурор МКС про відмову Монголії арештувати путіна: у нас є спецпроцедура для таких випадків

Читать на русском
Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан висловився про відмову Монголії заарештувати російського лідера володимира путіна.
Фото: nytimes.com

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан висловився про відмову Монголії заарештувати російського лідера володимира путіна.

Його заяву цитує Інтерфакс-Україна.

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

Хан сказав, що у Римському статуті, який ратифікувала Монголія, прописано алгоритм реагування на подібні ситуації.

«Є спеціальна процедура у Римському статуті щодо роботи з такими випадками, коли держава не працювала з судом. Відповідно це все контролюється суддями. Судді в курсі того, що сталося. Як правило, коли трапляються такі випадки, то відбувається генеральне засідання всіх держав-членів і відповідно ухвалюють рішення», – зазначив прокурор.

Він також додав, що у минулому вже були випадки, коли держави відмовлялися співпрацювати із МКС.

«Не треба розчаровуватись, результати ми побачимо, але це не буде легко. Ми рухаємося до реального застосування права та робимо це разом», – резюмував Хан.

Нагадаємо, володимир путін відвідав Монголію на початку вересня. Це був його перший візит до країни-члена Міжнародного карного суду після видачі ордера на арешт. Монголія, як повідомляли ЗМІ, дала Кремлю гарантії, що путіна не заарештують.

Україна та Євросоюз раніше закликали владу Монголії передати російського диктатора суду в Гаазі. Згодом у Монголії прокоментували відмову заарештувати путіна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: