Латвія передасть Україні пакет військової допомоги з бронетехнікою

Читать на русском
Уряд Латвії підготував новий пакет оборонної підтримки для Збройних Сил України. До нього увійдуть, зокрема, бронетранспортери.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Уряд Латвії підготував новий пакет оборонної підтримки для Збройних Сил України.

Про це повідомила пресслужба Кабінету міністрів України за підсумками зустрічі прем'єр-міністра Дениса Шмигаль із главою уряду Латвії Евікою Сілінею.

Громадські ЗМI Латвії зібрали кошти на дрони для УкраїниЛатвія уже замовила 50 дронів для України на кошти, які зібрали під час першого тижня акції «У думках та справах з Україною» латвійські громадські ЗМI.

Відомо, що до пакету увійде партія бронетранспортерів. Інші деталі поки що не розкриваються.

Зазначається, що в ході переговорів Шмигаль та Сіліня обговорили розширення співпраці «у всіх сферах, що стосуються посилення українських військових на полі бою».

Глава українського Кабміну також додав, що Латвія продовжує допомагати не лише у військовій, а й у соціальній сфері. Так, країна планує передати Україні сонячні панелі для лікарень.

Нагадаємо, нещодавно уряд Латвії вирішив передати Україні ще 20 автомобілів, які раніше конфіскували у водіїв на території Латвії за керування у нетверезому стані.

Крім того, раніше повідомлялося, що Латвія готує до відправки в Україну 1400 безпілотників власного виробництва у рамках коаліції дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: