САП скерувала до суду справу директорки департаменту Херсонської ОВА

Читать на русском
Антикорупційний прокурор затвердив і скерував до суду обвинувальний акт стосовно трьох осіб про заволодіння держкоштами.
фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директорки департаменту розвитку територій Херсонської обласної військової адміністрації Світлани Васіної, власниці «Будівельні Технології Південь» Марини Балан та керівника цієї фірми Валентина Балана.

Про це повідомляє прес-служба САП, не зазначаючи прізвища фігурантів.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про цих осіб.

«САП та НАБУ направили до суду обвинувальний акт стосовно трьох осіб, обвинувачених у заволодінні 7,7 млн грн державних коштів при наданні послуг з обстеження об'єктів, пошкоджених у Херсонській області внаслідок військової агресії рф», – інформує прокуратура.

Як відомо, антикорупційний суд відпустив Васіну під 800 тисяч гривень застави. На неї також поклали обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали директорку департаменту Херсонської ОВА та власницю приватної фірми. За даними слідства, очільник одного з департаментів Херсонської ОВА у змові з власником та керівником приватного товариства організували завищення вартості технічного обстеження 107 об'єктів соціальної інфраструктури (школи, лікарні тощо) у більше ніж 15 разів. Таким чином договір уклали на суму понад 9,9 млн грн, тоді як фактично надані послуги коштували 534 тисяч гривень. У результаті учасники схеми заволоділи коштами резервного фонду Кабінету міністрів на суму понад 7,7 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: