Британія виділила новий пакет допомоги Україні: названо суму

Читать на русском
Британія надасть Україні 310 млн доларів на гуманітарні потреби і 484 млн доларів у вигляді кредитних гарантій.
Unsplash

Міністр закордонних справ Великобританії Девід Леммі оголосив про надання Україні нового пакету допомоги на суму понад 780 млн доларів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ Британії 11 вересня.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Підтримка Великою Британією України непохитна. Наше зобов'язання щодо підтримки понад 600 млн фунтів стерлінгів (780 млн доларів) є внеском нашої постійної підтримки Україні. Це надасть життєво важливу підтримку українцям, які продовжуватимуть невпинні напади росії», – зазначив Леммі.

Повідомляється, що 310 млн доларів Україна отримає на гуманітарні потреби. Ще 484 млн доларів у вигляді кредитних гарантій буде надано Світовим банком для підтримки шкіл та лікарень, оплату праці державних службовців та фінансування пенсій.

Водночас міністр оборони Британії Джон Хілі сьогодні також оголосив, що до кінця цього року Україна отримає ще сотні додаткових ракет ППО, десятки тисяч додаткових артилерійських боєприпасів та бронетехніку.

Нагадаємо, минулого тижня США виділили Україні новий пакет допомоги. У Пентагоні розповіли, яке озброєння туди увійшло.

Перед цим ЄС надав Україні пакет допомоги на енергетичні та гуманітарні потреби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: