У Києві завтра відновлять повноцінний рух поїздів на синій гілці метро

Читать на русском
У Києві завершили ремонт синьої гілки метро, ​​він коштував 383 млн гривень. Завтра, 12 вересня, буде відновлено повноцінний рух поїздів.
interfax.com.ua

У Києві завтра, 12 вересня, відновлять повноцінний рух поїздів між станціями «Героїв Дніпра» – «Теремки» (синя гілка).

Про завершення робіт на цій ділянці тунелю оголосив мер Віталій Кличко.

Утримання та розвиток метро Києва: скільки коштів виділяли із столичного бюджетуСкільки коштів із бюджету Києва виділялося на утримання та розвиток метрополітену – на інфографіці.

Вартість всього комплексу робіт склала 383 млн гривень: за словами Кличка, це на 62 млн менше, ніж початкова вартість.

Роботи тривали дев'ять місяців. «За цей час підготовули будівельний майданчик, переклали понад 200 кабельних мереж, зокрема мереж ДТЕКу, Укртелекому, інших. Розробили котлован глибиною понад 15 м, демонтували стару частину тунелю довжиною у 27 метрів та побудували нову. Посили з обох сторін і тунельну оправу, що примикає до нової ділянки (загальною довжиною понад 50 м). Уклали нові колії, відновили всі інженерні мережі, налагодили безпекові системи руху поїздів», – розповів Кличко.

Мер стверджує, що експертиза підтвердила, що причиною виникнення екстреної ситуації з тунелем «є окремі помилки на етапі проєктування та неякісне виконання будівельно-монтажних робіт на етапі будівництва цієї ділянки тунелю».

Раніше у прокуратурі з посиланням на висновки будівельно-технічної експертизи заявили, що технічною причиною руйнування тунелю метро стала його неналежна експлуатація. В результаті двом чиновникам метрополітену – головному інженеру та начальнику служби колій, тунельних споруд та будівель – повідомили про підозру.

Нагадаємо, рух поїздів між станціями метро «Деміївська» та «Теремки» було екстрено закрито з 8 грудня. Спочатку Віталій Кличко обіцяв, що ремонт перегінного тунелю триватиме півроку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: