У Байдена працюють над скасуванням заборони на використання далекобійної зброї – ЗМІ

Читать на русском
За інформацією ЗМІ, Байден запевнив, що США вже опрацьовують питання щодо зняття обмежень на далекобійну зброю для України.
Фото: AP

Президент США Джо Байден заявив, що питання про скасування заборони на використання Україною далекобійної зброї «просто зараз» знаходиться на стадії опрацювання.

Про це повідомляє агенція Reuters та йдеться на сторінці американського кореспондента Алекса Рауфоглу у Twitter (X).

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

Як зазначається, відповідну заяву глава Білого дому зробив у відповідь на питання представників ЗМІ, чи зніме він обмеження на використання Україною зброї великої дальності.

Американський президент відповів, що його адміністрація «працює над цим питанням».

«Байден: «Ми просто зараз це вирішуємо», - процитував американського президента вашингтонський кореспондент у своїй соцмережі.

Як відомо, Байден обговорить з прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером дозвіл для України на удари по росії далекобійною зброєю.

Зазначимо, що вчора Блінкен також підтвердив, що росія отримала балістичні ракети від Ірану. На його думку, рф застосує їх вже незабаром.

Нагадаємо, президент України Зеленський відповів, від яких країн залежить дозвіл на далекобійні удари по росії. Західні ЗМІ раніше писали про те, що Україна надасть США список цілей в рф, які можна вразити американською далекобійною зброєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: