Україна дасть США список цілей у росії, які можна уразити американською далекобійною зброєю – Politico

Читать на русском
Єрмак та Умєров цього тижня відвідають Вашингтон і нададуть адміністрації Байдена список цілей у росії, які можна уразити у разі зняття обмежень на застосування далекобійної зброї.
bastion.tv

Україна готується представити адміністрації президента США Джо Байдена список цілей у росії, які можна уразити, якщо Вашингтон зніме обмеження на застосування американської далекобійної зброї.

Про це із посиланням на джерела повідомляє Politico.

Україна мала шанс знищити десятки російських Су-34, але США не дозволили використати ATACMS – ForbesНа початку літа Україна мала рідкісну можливість знищити десятки російських Су-34. Для цього були потрібні ракети ATACMS, але США заборонили використовувати їх для атаки.

Україна використовує цей список як останню спробу переконати Вашингтон зняти обмеження щодо використання американської зброї в росії. Раніше список деяких потенційних цілей був наданий США, але цей буде детальнішим.

За словами трьох співрозмовників видання, міністр оборони України Рустем Умєров та керівник ОПУ Андрій Єрмак цього тижня відвідають Вашингтон і планують подати список адміністрації під час своїх обговорень.

У США вже кілька місяців стверджують, що зняття обмежень не матиме стратегічного значення у війні, оскільки росія відсунула свої найважливіші цілі, включно з авіацією, від кордону і зробила їх недосяжними. Але в Україні із цим не згодні.

Поки невідомо, коли саме Умєров та Єрмак прибудуть до Вашингтону і які зустрічі вони там планують.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США не хочуть дозволяти Україні застосовувати ракети ATACMS у Курській області.

У червні Джо Байден заявив, що американська зброя не повинна використовуватися Україною для ударів у глибину росії на 320 кілометрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: