Україна звернулася до хасидів, які планують їхати в Умань

Читать на русском
Україна закликала хасидів утриматися від паломництва до Умані, оскільки не зможе гарантувати їм повну безпеку через війну.
фото Нацполіція

Міністерство закордонних справ України звернулося до хасидів з проханням утриматися від паломництва в Умані під час святкування Рош га-Шана цього року. У країні, як і раніше, небезпечно через війну.

Про це повідомила пресслужба посольства України в Ізраїлі.

Хасиди в Умані: скільки паломників щорічно приїжджають в УкраїнуСкільки паломників щорічно приїжджають в Україну на святкування єврейського нового року, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Повідомляється, що військова агресія росії проти України створює реальні загрози життю і безпеці людей, унеможливлюючи гарантування безпеки іноземних громадян на території України.

Серед факторів, які можуть ускладнити свято паломникам:

  • недостатня кількість приміщень для укриття;
  • перевантаженість транспортних шляхів та можливі затримки через обстріли;
  • обмежені ресурси медичного обслуговування;
  • можливе запровадження додаткових правил для в'їзду та перебування в Україні, таких як онлайн-реєстрація.

У МЗС додали, що у разі рішення про паломництво, незважаючи на застереження, хасиди повинні врахувати діючий воєнний стан в Україні, що включає низку обмежень: комендантську годину, обмеження на масові збори, посилені патрулі та примусові заходи для тих, хто порушує ці обмеження.

Нагадаємо, цього року єврейський Новий рік, Рош га-Шана, починають відзначати з вечора 2 жовтня та закінчують увечері 4 жовтня. У Черкаській ОВА розповіли, як готуються до приїзду паломників з Ізраїлю. Посол припускав, що їх може бути навіть більше, ніж зазвичай.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: