Прикордонники отримали допомогу від ЄС на понад 5,5 млн гривень

Читать на русском
Українські прикордонники отримали від місії EUBAM обладнання на понад 5,5 мільйонів гривень.
Фото: ДПСУ

Українські прикордонники, які боронять південний напрямок країни, отримали міжнародну технічну допомогу від EUBAM на суму понад 5,5 млн гривень.

Про це йдеться на сайті Держприкордонслужби.

Зазначають, що надана підтримка дозволить значно підсилити безпеку та підвищити ефективність виконання завдань з охорони та оборони державного кордону.

«У рамках допомоги прикордонники отримали необхідні засоби та обладнання, зокрема: інструменти для знешкодження вибухонебезпечних предметів, автономні камери відеоспостереження з сонячними панелями, тактична гарнітура для комунікації, аптечки першої допомоги», – уточнили у ДПСУ.

Загальна вартість отриманого обладнання становить понад 5,5 млн грн.

«Ми об'єднані у своїй відданості безпеці України, надаючи життєво важливе обладнання, зокрема аптечки першої допомоги та засоби спостереження. Ці інструменти символізують нашу непохитну солідарність та спільну відданість безпеці кордонів. Ваша мужність у захисті України надихає нас. Разом ми зміцнюємо не лише кордони, а й партнерські відносини та забезпечуємо безпечне майбутнє. Нехай це обладнання служить вам, поки ви продовжуєте свою благородну місію. Слава Україні!», – наголосив представник місії EUBAM Лайош Жолт Каракаш.

Нагадаємо, 11 вересня міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі оголосив про надання Україні нового пакету допомоги на суму понад 780 млн доларів.

А згодом стало відомо, що Сполучені Штати нададуть Україні новий пакет підтримки на загальну суму понад 700 млн доларів. Кошти будуть спрямовані на енергетичні та гуманітарні проєкти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: