СБУ затримала російського інформатора у Запоріжжі

Читать на русском
У Запоріжжі затримали місцевого IT-фахівця, який шпигував за підрозділами ЗСУ. Йому загрожує до 8 років ув'язнення.
Фото: СБУ

Контррозвідка Служби безпеки зірвала нові спроби воєнної розвідки рф отримати актуальні дані про оборону Запоріжжя. У результаті спецоперації в обласному центрі затримано російського інформатора, який шпигував за підрозділами ЗСУ.

Про це повідомляє СБУ.

Затримано ворожого агента, який готував удари по військових шпиталях та аеродромахСБУ затримала агента росіян, який готував ракетні удари по військових шпиталях та аеродромах на Донеччині.

Ворожим агентом виявився місцевий ІТ-фахівець, який працював на кадрового співробітника головного управління генштабу збройних сил рф (більш відомого як ГРУ).

«За інструкцією окупанта фігурант облаштував у власній квартирі «спостережний пост», щоб приховано слідкувати за локаціями Сил оборони. Для цього інформатор придбав і встановив в оселі багатоповерхового будинку тактичний бінокль з великою кратністю, далекомірною сіткою та компасом. За допомогою спеціалізованої оптики фігурант сподівався виявити позиції ППО та української артилерії, зокрема реактивних артсистем HIMARS. Також зловмисник відслідковував маршрути руху військових колон та розташування укріплювальних районів Сил оборони», – йдеться у повідомленні.

Отримані відомості він передавав своєму російському куратору через анонімний чат у месенджері. За координатами інформатора окупанти планували здійснити нову серію ракетно-дронових ударів по прифронтовій території регіону.

Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено оптику та мобільний телефон. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, нещодавно у Києві затримали ще п’ятьох поплічників російських спецслужб, які вчиняли підпали авто військових у столиці.

Також раніше контррозвідка СБУ затримала російського агента, який діяв на Донеччині. Зловмисник шпигував за українськими військами, які тримають оборону на Краматорському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: