НАБУ і САП завершили розслідувати справу про Чернівецьку митницю

Читать на русском

Антикорупційні органи правопорядку вирішили відкрити стороні захисту матеріали досудового слідства про злочинну організацію.
фото: bukinfo.com.ua

НАБУ і САП завершили розслідувати справу про злочинну організацію на Чернівецькій митниці, де серед підозрюваних є колишній начальник цієї митниці Микола Салагора.

Відповідне доручення 11 вересня надав прокурор САП, йдеться в документі, оприлюдненому на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

«Повідомляємо Ремарчука Андрія Івановича та його захисників про відкриття та надання доступу до матеріалів досудового розслідування у кримінальному провадженні», – йдеться в документі.

За інформацією «Слово і діло», у цій справі підозрюють ексначальника Чернівецької митниці Салагору; заступника начальника митного поста «Чернівці» Миколу Нікулеску; заступника начальника відділу Чернівецької митниці Геннадія Поцелуйка; учасників злочинної організації Ігоря Савка, Андрія Ремарчука, Сергія Білобрицького, Романа Чебана, Юрія Ватрича, Манолія Фіщука, а також бізнесменів Юрія Кушніра та Олександра Єрімічука.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Салагора на два місяці. Альтернативою йому визначили 60 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру 11 особам у створенні злочинної організації на Чернівецькій митниці. За версією слідства, підозрювані організували незаконне ввезення через митний пост «Вадул-Сірет» товарів з Туреччини (одяг, взуття, аксесуари), оформлюючи транспорт з ними як порожній або маскуючи їх іншими товарами зі значно меншою митною вартістю.

За останньою схемою, службові особи митного поста на підставі підроблених документів забезпечували позачерговий пропуск вантажівок без проведення митного огляду. Надалі транспорт їхав до складів підприємців, де високоліквідні товари вивантажували та реалізовували, а завантажені замість них товари прикриття доставляли на митний пост «Чернівці» для завершення оформлення та сплати занижених платежів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: