ВАКС розгляне позов про конфіскацію майна начальниці податкової Полтавщини

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав цивільний позов прокурора САП до керівниці податкової служби на Полтавщині.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд розгляне позов про цивільну конфіскацію квартири в Києві та двох автівок виконувачки обов'язків Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області Алли Рябкової та її родичів.

Таке рішення 4 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Прийняти позовну заяву держави Україна в особі прокурора САП до (Алли Рябкової, Михайла Остапця, Оксани Остапець і Діани Рябкової – ред.), про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави до розгляду та відкрити провадження у справі. Призначити підготовче судове засідання на 21 жовтня 2024 року о 09:00», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала позов про конфіскацію активів начальниці податкової Полтавщини та її родичів. Як вказують у САП, родичі керівниці податкової Полтавщини впродовж 2020-2023 років за її дорученням набули у власність низку матеріальних активів.

Зокрема, її сестра Оксана Остапець придбала квартиру у столиці, батько Михайло Остапець – автомобіль Land Rover Range Rover Velar, 2019 року випуску, а донька Діана Рябкова – автомобіль Toyota C-HR Hybrid 2022 року випуску. Аналізом офіційних доходів і витрат сім'ї податковиці встановлено, що вони не мали достатніх законних доходів для придбання цих активів.

Нагадаємо, ВАКС конфіскував майже 2 млн грн депутата з Дніпропетровської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: