«Напрямок стає все більш інтенсивним»: у ЗСУ розповіли про ситуацію на Херсонщині

Читать на русском
Російські війська посилили атаки на Придніпровському напрямку на Херсонщині – ворог намагається підійти ближче до берега Дніпра.
Фото: detector.media

Російські війська посилили атаки на Наддніпрянському напрямку на Херсонщині – ворог намагається підійти ближче до берега Дніпра та взяти під контроль його русло.

Про це повідомив речник ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

Які битви на війні проти України стали найкривавішими для російської арміїНа інфографіці – втрати росіян у найкривавіших битвах повномасштабної війни. На півночі Харківської області окупанти могли втратити 20 тисяч людей.

За його словами, цей напрямок стає «все більш інтенсивним і гарячим».

«Ворог туди кидає додаткові сили. У цих боях за острови беруть участь підрозділи рф зі складу 144-ї мотострілецької бригади, 205-ї мотострілецької бригади, 337-го десантно-штурмового полку, 28-го мотострілецького полку, 126-ї окремої бригади берегової охорони та берега піхоти», – сказав Лиховій.

Спікер додав, що все це різноманіття російських силовиків залучене до завдань на лівому березі Дніпра та островах. Надалі ворог має намір наблизитися до Херсона, щоб інтенсивніше обстрілювати місто.

Нагадаємо, нещодавно в ОСУВ «Таврія» розповіли, що окупанти почали активно застосовувати отруйні речовини проти ЗСУ на південних напрямках.

Також повідомлялося, що у ЗСУ зафіксували передислокацію частини підрозділів рф з півдня України в Курську область.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: