У країнах Центральної Європи через безперервні опади є загроза повені

Читать на русском
У Румунії, Чехії, Польщі, Словаччині та інших країнах Центральної Європи готується до повеней. Країни потерпають від сильних опадів.
Укрінформ

У Румунії, Чехії, Польщі, Словаччині та інших країнах Центральної Європи готується до повеней. Країни потерпають від сильних опадів.

Про це пише Радіо Свобода.

Відомо, що станом на 14 вересня у Чехії продовжує зростати рівень води у річках. Наразі на сході країни тисячі будинків позбавлені електрики, до вечора ситуація ускладниться через сильний вітер. У Празі очікують, що вода у Влтаві досягне найвищого рівня в ніч на неділю, 15 вересня. Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала закликав жителів країни готуватися до найгіршого розвитку ситуації. Ймовірний розвиток подій він порівняв із повенями 1997 та 2002 років, тоді загинуло кількадесят людей.

У польському Вроцлаві створили кризовий штаб, адже у місті може випасти 380 міліметрів опадів, це найвищий показник за всю історію спостережень. Жителів закликали запастися продуктами та готуватися до відключень електроенергії.

У Молдові оголосили помаранчевий та жовтий рівні попередження через сильні дощі та грози. Вдень у Кишиневі, Страшенах, Кантемирському та Леовському районі почалися локальні підтоплення різного масштабу. Без світла 20 населених пунктів, деякі траси заблоковані через підтоплення.

Також буревій накрив 19 населених пунктів у вісьмох повітах Румунії. У найбільш постраждалих районах знайшли мертвими п’ятьох людей.

Нагадаємо, Польщею 28-29 липня пройшовся потужний буревій з грозою. Тоді загинули двоє людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: