Синоптики розповіли, якою буде погода у вересні

Читать на русском
Синоптики прогнозують, що у вересні середня температура повітря в Україні буде на 2 градуси вища за норму – 15-20 градусів тепла. При цьому можливі заморозки по всій території.
Depositphotos

Синоптики прогнозують, що у вересні середня температура повітря в Україні буде на 2 градуси вища за норму – 15-20 градусів тепла. При цьому можливі заморозки по всій території.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

В Укргідрометцентрі прогнозують, що з кожним роком спека лише посилюватиметьсяВ Україні зараз спостерігаються тенденції до поступового збільшення максимально високих температурних значень.

«Вересень перехідний місяць від літа до осені, якому властиве загальне зниження температури, послаблення грозової діяльності. Середня місячна температура повітря становить 13-17°, у південній частині місцями 18-20°, в гірських районах 9-15° тепла», – йдеться у дописі.

Синоптики також розповідають, що абсолютний мінімум температури повітря – 1-7 градусів морозу, на півдні Херсонської та Запорізької областей 0-1 градусів тепла, в Криму до 5,5 градусів тепла. Абсолютний максимум температури повітря становить 33-38,8 градуса, в гірських районах місцями 24-32 градусів тепла.

Загалом у вересні середня місячна температура повітря в Україні прогнозується в межах 15-20 градусів. Місячна кількість опадів очікується у межах норми 37-76 мм, в Карпатах місцями 97-111 мм.

«Заморозки в повітрі відмічено у другій та третій декадах. У Карпатах та місцями у Чернігівській, Сумській, Черкаській та Кіровоградській областях – у першій декаді вересня», – додають в Укргідрометцентрі.

Раніше повідомляли, що на Європу очікує незвичайно теплий початок вересня після літа з аномальною спекою та посухою на південному сході континенту.

Вчені прогнозують, що 2024 рік, найімовірніше, стане найспекотнішим за всю історію спостережень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: