В Укргідрометцентрі прогнозують, що з кожним роком спека лише посилюватиметься

Читать на русском
В Україні зараз спостерігаються тенденції до поступового збільшення максимально високих температурних значень.
Фото: Depositphotos

В Україні зараз спостерігаються тенденції до поступового збільшення максимально високих температурних значень.

Про це повідомила представниця Укргідрометцентру Наталія Птуха під час брифінгу.

Кліматологи вважають, що глобальна температура у цьому столітті підніметься щонайменше на 2,5°C – GuardianБільшість провідних учених-кліматологів очікують, що в цьому столітті глобальна температура підніметься як мінімум на 2,5°C . Це перевищить узгоджений на міжнародному рівні цільовий показник у півтора градуси.

За її словами, погіршення ситуації зі спекою простежується не лише на території України та південно-східної Європи, а й у США, де по західному узбережжю «зафіксовано максимально високі значення температур».

«І така тенденція зберігається, і з року в рік періодів із теплою погодою, з хвилями тепла стає дедалі більше, а періодів із холодною погодою стає дедалі менше. Така залежність є, і кліматологи всього світу про це говорять», – заявила вона.

Птуха додала, що протягом 2024 року кожен місяць ставав аномально теплим. Зокрема, на 1,5 градуса було перевищено прогнозовану температуру зими.

Нагадаємо, в Україні цього тижня буде пік липневої спеки. Лише 18 липня температура повітря дещо знизиться у Києві, в решті регіонів – після 20 липня.

Також повідомлялося, що у Києві з початку липня встановлено 10 температурних рекордів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: