Україну це теж торкнеться: Європу після літньої спеки очікує незвичайно теплий вересень

Читать на русском
Метеорологи прогнозують, що у Європі буде незвично теплий початок вересня. Особливо тепло буде в Україні, на півдні Німеччини, на Балканах та в країнах Балтії.
AFP via Getty Images

На Європу очікує незвичайно теплий початок вересня після літа з аномальною спекою та посухою на південному сході континенту.

Про це пише Bloomberg із посиланням на метеорологів.

До 2050 року більшість міст світу не зможуть приймати літню Олімпіаду через спеку – дослідженняЕкстремальна спека стає дедалі серйознішою загрозою для спортсменів. До 2050 року у більшості міст буде надто спекотно для літньої Олімпіади.

За прогнозами Atmospheric G2, на початку місяця на материку очікується температура на 5–8 °C вище за 30-річне середнє значення. Особливо тепло буде на півдні Німеччини, на Балканах, в Україні та країнах Балтії, розповів метеоролог з компанії Maxar Technologies Метью Дрос.

Глобальне потепління продовжує сезон літньої спеки в Європі на вересень та навіть жовтень. Як зазначає агентство, це збільшує загрозу екстремальних погодних явищ, таких як повені, сильні шторми та лісові пожежі. Але в той же час тепліша погода може відстрочити початок опалювального сезону, як це було у 2023 році.

Нагадаємо, вчені прогнозують, що 2024 рік, найімовірніше, стане найспекотнішим за всю історію спостережень.

21 та 22 липня, за даними Європейської служби зі зміни клімату Copernicus, були найспекотнішими днями на Землі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: