У Шольца запропонували створити контактну групу для припинення війни в Україні

Читать на русском
Лідер парламентської фракції Соціал-демократична партія Німеччини Рольф Мютценіх запропонував створити міжнародну контактну групу для врегулювання війни в Україні.
Getty Image

Лідер парламентської фракції Соціал-демократична партія Німеччини Рольф Мютценіх запропонував створити міжнародну контактну групу для врегулювання війни в Україні.

Про це повідомляє пише Rheinische Post.

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

«Канцлер і президент України Володимир Зеленський погоджуються, що зараз гарний час для активізації зусиль щодо мирних переговорів і що росія також має бути присутня на наступному мирному саміті», – заявив німецький політик.

Мютценіх вважає, що таким чином інші країни зможуть активізувати зусилля для припинення бойових дій в Україні. Тому, на його думку, настав час для західних союзників ініціювати контактну групу для початку процесу. При цьому він додав, що контактної групи повинні увійти Китай, Індія, Туреччина та Бразилія, щоб відіграти роль посередників.

«У цих державах зростає переконання, що російська загарбницька війна може стати тягарем. Тому робота контактної групи може бути багатообіцяючою та відігравати важливу посередницьку роль», – підсумував лідер партії.

Нагадаємо, у травні Китай та Бразилія закликали провести «мирну конференцію» щодо війни в Україні за участю росії. Пізніше глава МЗС Китаю Ван І заявив, що план Пекіна щодо врегулювання війни в Україні підтримали вже понад 100 країн.

Президент Володимир Зеленський розкритикував мирну ініціативу, розроблену урядами Китаю та Бразилії. За його словами, обидві країни, пропонуючи такий план, займають бік росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: