На мирний план Китаю і Бразилії щодо України «позитивно відреагували» вже більше 100 країн – МЗС КНР

Читать на русском
Ініціативу Китаю та Бразилії щодо шляхів завершення війни росії проти України підтримали вже понад 100 держав.
Фото: Getty Images

Ініціативу Китаю та Бразилії щодо шляхів завершення війни росії проти України підтримали вже понад 100 держав.

Про це повідомляє міністерство закордонних справ КНР.

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

Там розповіли, що напередодні спецпредставник МЗС Китаю Лі Хуей провів переговори із головним радником президента Бразилії Селсу Аморімом. Під час розмови з бразильською стороною він наголосив, що на спільний план «позитивно відреагували» 110 країн.

Лі Хуей додав, що хоч війна між росією та Україною все ще продовжується, головним пріоритетом є «охолодження ситуації».

Він також заявив, що Китай готовий і надалі контактувати з іншими країнами для спільного сприяння «остаточному політичному врегулюванню української кризи».

Слід зазначити, що мирний план КНР та Бразилії передбачає негайну зупинку бойових дій. Однак там не згадується про виведення російських військ з території України.

Нагадаємо, у травні Китай та Бразилія закликали провести «мирну конференцію» щодо війни в Україні за участю росії. Пізніше глава МЗС Китаю Ван І заявив, що план Пекіна щодо врегулювання війни в Україні підтримали вже понад два десятки країн.

Наприкінці липня Китай із візитом відвідав голова міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба. Він, серед іншого, заявив, що Україна готова до переговорів із росією, але вони мають бути «розумними та спрямованими на досягнення справедливого та міцного миру».

Варто також зазначити, що президент Володимир Зеленський відкинув «мирні» ідеї Китаю і висловив думку, що за підтримки Пекіна війна росії проти України йтиме довше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: