Росіяни будують житло на продаж на місці зруйнованих будинків у Маріуполі

Читать на русском
У тимчасово окупованому Маріуполі росіяни анонсували будівництво 3,5 тис. нових квартир, які збираються продавати за цінами, недоступними місцевим жителям.
Фото: росЗМI

Окупанти заявили про створення 3,5 тисяч нових квартир у тимчасово окупованому Маріуполі. Усі вони для продажу росіянам.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

Зазнанчають, що місцевих пропагандистських каналах масово з'явились ролики про так звані «інвестиційні проєкти» у Маріуполі, завдяки яким ніби-то з'явиться 3,5 тисячі нових квартир.

«Зокрема, по вулиці Бахчиванджи, 7А загарбники знесли багатоквартирний 9-поверховий будинок. Тепер зводять новий, але жителі, які мали тут квартири - нові не отримають. Їм доведеться їх купувати, але грошей для цього у людей немає», – розповідають у міськраді.

Ціни на іпотечні квартири непідйомні для маріупольців, які залишилися без нічого через російське вторгнення. Орієнтовна вартість однокімнатних квартир стартує від 82 тисяч доларів.

«Зрозуміло, що усе це будується для росіян, щоб деукраїнізувати захоплене місто. А про десятки тисяч місцевих маріупольців, у яких зруйноване житло - загарбники вже й не згадують. Вони зносять будинки, змінюють юридичні адреси і залишають людей на вулиці», – підсумували у міській раді.

Нагадаємо, нещодавно біля окупованого Маріуполя фіксували прильоти. Вночі було завдано удару по складу ракет для ППО росіян.

Також раніше стало відомо, що російські військові знищили заповідник «Кам'яні Могили» поблизу села Назарівка поблизу Маріуполя. Там ворог облаштував свої військові табори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: