Заброньованих від мобілізації українців може стати більше – Шмигаль

Читать на русском
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль допускає можливість збільшення економічного бронювання для громадян на тлі мобілізації.
kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль допускає можливість збільшення економічного бронювання для громадян на тлі мобілізації.

Про це передає РБК-Україна з посиланням на форум Ялтинської європейської стратегії.

Бронювання працівників від мобілізації: як це працюєНа інфографіці – як працює бронювання від мобілізації працівників критично важливих підприємств.

Шмигаль зазначив, що уряд веде активну роботу, аби дотриматися балансу в координації з військовими та бізнесом щодо економічного бронювання.

«У воюючій країні не має іншого шляху, ніж коли частина населення воює і платить за нашу майбутню перемогу своїми життями, друга частина населення має безумовно працювати, наповнювати бюджет, виробляти зброю, створювати все для того, щоб підтримати тих, хто сьогодні на передовій», – заявив прем'єр.

За його словами, станом на 14 вересня понад 900 тисяч людей в бізнесі є заброньованими. При цьому Шмигаль додав, що існує можливість збільшити кількість заброньованих, але за умов, щоб була дотримана повністю «математика мобілізації».

Нещодавно повідомляли, що Кабінет міністрів разом з бізнесом та військовими експертами напрацьовує правки до параметрів економічного бронювання. Незабаром вони повноцінно запрацюють.

Голова фінансового комітету ВР Данило Гетманцев назвав очікувані щомісячні надходження до бюджету від економічного бронювання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: