Гетманцев назвав очікувані щомісячні надходження до бюджету від економічного бронювання

Читать на русском
Економічне бронювання можуть запровадити вже цього року, сказав Гетманцев. Воно може приносити до бюджету близько 8 млрд гривень щомісяця.
glavcom.ua

Економічне бронювання реально ввести вже цього року. За підрахунками Міністерства фінансів, щомісячні надходження до держбюджету від цього можуть становити близько 8 млрд гривень.

Про це голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

Бронювання працівників від мобілізації: як це працюєНа інфографіці – як працює бронювання від мобілізації працівників критично важливих підприємств.

«За підрахунками Мінфіну, щомісячні надходження в бюджет від економічного бронювання можуть складати близько 8 млрд грн. Це з урахуванням того, що більшість військовозобов’язаних, які сьогодні працюють і отримують зарплату менше 35 тис. грн, будуть отримувати по 35 тисяч. Я вважаю, що критерій для бронювання у вигляді розміру «білої» зарплати повинен бути. Для будь-якого варіанту бронювання – чи то по всій економіці, чи то за окремими галузями, як це зараз робиться. Це сприятиме детінізації та виведенню зарплат з «тіні». І в цьому контексті – це правильне рішення», – сказав нардеп.

Гетманцев вважає питання економічного бронювання одним із найскладніших за п'ять років, оскільки його не можна вирішити так, щоб усі були задоволені.

«Бо це складне соціально-політичне рішення. Бо такий підхід розмежовує людей під час війни. Крім того, є питання сприйняття цього рішення військовими, що дуже важливо в контексті демобілізації, яку ми не можемо фізично зробити. Це дуже соціально чутливе питання», – наголосив він.

Нагадаємо, у Міністерстві економіки прогнозують, що економічне бронювання може запрацювати у жовтні-листопаді.

Декілька законопроєктів про економічне бронювання зареєстровано в Раді. У червні Дмитро Наталуха вніс законопроєкт «Про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки», пізніше він запропонував дві альтернативні моделі бронювання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: