Українські виробники дронів мають проблеми з бронюванням своїх фахівців – учасники ринку

Читать на русском
Один з керівників компанії-виробника дронів, що має 7 державних оборонних замовлень, поскаржився на проблеми з бронюванням співробітників.
Олег Болдирєв (Мартин Брест)Ukrainian Media Network (UMN)

Неможливість забронювати достатню кількість інженерів, які задіяні у розробці та виробництві дронів, можуть призвести до зриву оборонних замовлень та кримінальної відповідальності виробників.

Про це в інтерв’ю проєкту «Жовті кеди» заявив один з керівників компанії-виробника дронів, що має 7 державних оборонних замовлень, ветеран бойових дій і колишній співробітник «Укроборонпрому» Олег Болдирєв, відомий як Мартин Брест.

«Зараз початок липня. У більшості співробітників нашого підприємства досі немає бронювання від армії. Ми визнані критично важливим підприємством уже 2,5 місяці. У нас сім оборонних контрактів. Понад 50% людей не заброньовані», – повідомив Болдирєв.

На запитання, чи зупиниться діяльність підприємства, якщо частина співробітників будуть мобілізовані, він відповів, що це призведе до провалу оборонних замовлень. «І (ми – ред.) будемо нести всю відповідальність: і моральну, і, власне кажучи, кримінальну», – сказав керівник підприємства.

УДАРИ ПО РОСІЇ. СВОЇ РОЗРОБКИ І КРАДЕНИЙ УСПІХЖовті Кеди

Інші учасники ринку підтвердили «Слово і діло», що частина їхніх критично важливих співробітників наразі мобілізовані.

Як сьогодні повідомляли ЗМІ, 133 громадські організації, які займаються дослідженням питань виборів і громадської думки коштом іноземних партнерів, отримали 100% бронювання своїх співробітників. Навесні на проблеми через неможливість забронювати достатню кількість працівників скаржилися інфраструктурні підприємства, зокрема, Київський метрополітен та Київавтодор.

«Слово і діло» вже пояснювало, якою на сьогодні є процедура бронювання співробітників від мобілізації. За чинними правилами можна бронювати військовозобов'язаних, які працюють на підприємствах, установах та організаціях, які виконують мобілізаційні завдання (замовлення); здійснюють виробництво товарів, виконання робіт та надання послуг, необхідних для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань; критично важливі для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення у особливий період.

Забронювати можна 50% від кількості військовозобов'язаних, які працюють на підприємстві на момент подання списку. Але «у разі обґрунтованої потреби» ця кількість може перевищувати 50%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: