Стало відомо, скільки всього українців можна забронювати від мобілізації

Читать на русском
В Україні для забезпечення військових потреб можна забронювати близько 1,2 млн українців. Але більше половини з цього числа вже отримали відстрочку.
Колаж 24 каналу

В Україні всього можна забронювати від мобілізації 1,2 млн осіб. Але більше половини від цієї кількості вже отримали відстрочку.

Про це заявив заступник міністра економіки Віталій Кіндратів в інтерв'ю Forbes Ukraine.

Українські виробники дронів мають проблеми з бронюванням своїх фахівців – учасники ринкуОдин з керівників компанії-виробника дронів, що має 7 державних оборонних замовлень, поскаржився на проблеми з бронюванням співробітників.

За його словами, від мобілізації можна забронювати 1,2 млн українців для забезпечення військових потреб. Вже заброньовано від мобілізації 800 тисяч людей.

Також є певний запас для бронювання працівників критично важливих підприємств. Можна забронювати до 50% робітників, які підлягають мобілізації.

Заступник міністра нагадав, що забронювати 100% працівників можуть компанії, які є критично важливими для забезпечення потреб української армії, інших військових підприємств, компанії паливно-енергетичного та оборонно-промислового комплексів.

Також до списку внесено підприємства, що займаються будівництвом фортифікаційних споруд або займаються міжнародною технічною допомогою.

Нагадаємо, з 17 липня на порталі «Дія» запрацювала послуга бронювання працівників важливих підприємств від мобілізації.

Раніше до Ради внесли ще два законопроекти про економічне бронювання. Також депутати розглядають можливість запровадження «економічної мобілізації».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: