Кабмін забронював від мобілізації всіх співробітників 133 громадських організацій – ЗМІ

Читать на русском
Бронювання від мобілізації. З'явився список організацій, заброньованих від мобілізації на 100 відсотків, оскільки вони отримують іноземні гранти.
Колаж 24 каналу

В Україні повне бронювання отримали низка неурядових організацій та підприємств, які займаються політичними питаннями та отримують іноземне фінансування.

Відповідний документ Кабміну опублікував портал sud.ua.

Бронювання працівників від мобілізації: як це працюєНа інфографіці – як працює бронювання від мобілізації працівників критично важливих підприємств.

Як відомо, новий порядок бронювання, затверджений постановою Кабміну від 5 червня №650, передбачає бронювання на всі 100% для виконавців грантових проектів, незалежно від напрямку їх діяльності.

Наказом від 21 червня 2024 року було затверджено перелік представництв донорських установ, виконавців проектів міжнародної технічної допомоги, неурядових організацій, які отримали бронювання на 100% своїх співробітників.

Судячи з затвердженого переліку, значна частина цих організацій займається питаннями формування політики в Україні, дослідженнями громадської думки, опитуваннями, аналізом виборчих процесів тощо. При цьому вони належать до «критично важливих», наголошують у виданні.

Так, окрім організацій, які є безпосередніми представництвами донорських установ з США, Німеччини, Британії тощо, у цьому списку є низка вітчизняних неурядових ГО та товариств з обмеженою відповідальністю, а також навчальний заклад.

Публікуємо повний список цих організацій.

Нагадаємо, уряд дозволив збільшити кількість заброньованих від мобілізації чиновників. Також повідомлялося, що від мобілізації забронювали 90% рятувальників та поліцейських.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: