Нардеп озвучив загальну кількість військовозобов'язаних та заброньованих від мобілізації українців

Читать на русском
В Україні зараз налічується приблизно 10 млн військовозобов'язаних осіб, які потенційно можуть бути мобілізовані до ЗСУ, заявив нардеп Наталуха.
Фото: rozmova.wordpress.com

В Україні зараз налічується приблизно 10 млн військовозобов'язаних осіб, які потенційно можуть бути мобілізовані до ЗСУ.

Такими даними народний депутат Дмитро Наталуха поділився в інтерв'ю Громадському радіо.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

За його словами, загалом державі відомо про близько 11,1 млн чоловіків, яких теоретично можна було б мобілізувати. При цьому до 1,5 млн осіб із цієї кількості можуть мати інвалідність, хоча «повноцінної статистики, на жаль, у нас у країні ніхто не веде».

«Системне оновлення даних відбувається ось у нас на увазі буквально. Фінальну цифру ніхто не знає станом на даний момент. Звісно, ​​військові знають більше, ніж ми, і Генштаб та Міноборони, це очевидно. Але не можна сказати, що десь ця цифра її можна піти подивитися», – заявив він.

Наталуха зазначив, що лише 2,6 млн осіб із цієї кількості офіційно працевлаштовані. А майже мільйон чоловіків призовного віку «фактично невидимі» для держави.

«Вони не є учасниками економічних процесів, тобто, принаймні, для «білої» офіційної економіки вони марні. Вони не за кордоном, не служать, не аспіранти, не люди з інвалідністю. І це майже мільйон людей», – стверджує він.

Нардеп додав, що кількість заброньованих чоловіків у країні становить 565 тисяч.

«Ця цифра дуже динамічна і цей показник він може і збільшуватися, хтось може втрачати бронювання, але зараз вона приблизно 5-6% від загального пулу» - резюмував він.

Нагадаємо, у березні повідомлялося, що зразковий мобілізаційний резерв України складає 5 мільйонів чоловіків.

Секретар комітету з нацбезпеки Роман Костенко заявив, що у травні мобілізували більше людей, ніж за останні кілька місяців загалом. Він також сказав, що за нинішніх темпів мобілізації в Україні можна буде мобілізувати ще 200 тисяч людей до кінця року.

Раніше повідомлялося, що лише третина опитаних українців підтримують нові норми мобілізації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: