Зеленський заявив, що мобілізація в Україні «йде за планом»

Читать на русском
За словами Зеленського, запит на мобілізацію в Україні формулює керівництво Збройних сил. Наразі мобілізація відбувається згідно з його планом.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що план щодо необхідної кількості мобілізованих формує керівництво Збройних сил України, і станом на сьогодні воно йде за цим планом.

Про це український лідер заявляє в інтерв'ю The Philadelphia Inquirer.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

«Передусім, кількість та запит формулює керівництво ЗСУ. Ми можемо давати зброю, одяг, сучасні технології. Я повинен знаходити гроші на виробництво, заохочувати партнерів», - сказав президент.

Згідно зі словами Зеленського, потрібно, щоб тактичні дії та кількість людей, які потрібні на фронті, формулювало саме військове керівництво.

«Військове керівництво сформулювало. Я бачив ці цифри. І сьогодні вони йдуть за цим планом», - додав він.

Як відомо, Міністерство оборони все ж таки виступає проти продовження терміну оновлення даних військовозобов'язаних до 150 днів. Раніше встановлених 60 днів буде достатньо.

До цього в Міноборони заявляли, що поки що не бачать підстав, щоб продовжувати термін для оновлення даних.

Нагадаємо, 25 червня народний депутат Володимир Ар'єв повідомив, що Міністерство оборони готове продовжити термін оновлення військово-облікових даних. Він також опублікував фото відповідного документа, підписаного Умєровим.

Однак того ж дня ЗМІ написали, що Міноборони змінило позицію щодо збільшення термінів оновлення облікових даних.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: