У Міноборони прокоментували темпи мобілізації

Читать на русском
Динаміка процесу мобілізації значно покращується, якщо порівнювати її з березнем або лютим.
pro100media.com.ua

В Україні після набуття чинності нового закону спостерігається позитивна динаміка мобілізації. Зараз ситуація краща, ніж у березні та лютому цього року.

Про це заявив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону у четвер, 27 червня.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

«Можемо говорити однозначно, що зараз зросла кількість людей, які мобілізуються. Наразі процес набув іншої інтенсивності. Ми не можемо розкривати цифри, але динаміка позитивна, і це не може не тішити», – сказав він.

У Міноборони нагадали, що потрібен певний час, щоб мобілізовані з нової хвилі потрапили на фронт. Їм потрібно пройти навчання, ВЛК, отримати мобілізаційне розпорядження.

«Але так чи інакше процес триває. Динаміка значно покращується, якщо порівнювати з березнем або лютим», – додав Лазуткін.

Нагадаємо, 18 травня набули чинності нові правила мобілізації та військового обліку. Усі військовозобов'язані громадяни мають протягом 60 днів оновити свої військово-облікові дані у ТЦК.

Соціологи з'ясували, як українці оцінюють новий закон щодо мобілізації.

Інші новини мобілізації: Рада не планує продовжувати терміни оновлення військово-облікових даних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: