У Міноборони пояснили свою позицію щодо термінів оновлення облікових даних

Читать на русском
У Міноборони України пояснили, чому виступають проти продовження термінів оновлення даних до 150 днів.
Фото: Depositphotos

Міністерство оборони все ж таки виступає проти продовження терміну оновлення даних військовозобов'язаних до 150 днів. Раніше встановлених 60 днів буде достатньо.

Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону 27 червня.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

За його словами, Міноборони на даний момент не підтримує законопроєкт і не вважає за доцільне продовження терміну оновлення від 60 до 150 днів.

Лазуткін зазначив, що зараз є можливості оновити дані в ТЦК, ЦНАП, а також у «Резерв+», де це можна зробити за лічені хвилини.

«Відповідно, ми не бачимо сенсу продовжувати цей термін, тому що зараз потрібно якнайшвидше оновити облікову базу, щоб усвідомлювати, скільки українців придатних, щоб захищати Батьківщину», – сказав він.

За його словами, станом на ранок четверга 2 млн 430 тисяч українців оновили свої військово-облікові дані. Серед них 1 млн 852 тисячі зробили це у мобільному застосунку «Резерв+».

Згідно з новим законом про мобілізацію, всі військовозобов'язані чоловіки мають оновити свої військово-облікові дані до 16 липня. Зробити це можна через ТЦК, ЦНАП, а також у «Резерв+».

До цього в Міноборони заявляли, що поки що не бачать підстав, щоб продовжувати термін для оновлення даних.

Нагадаємо, 25 червня народний депутат Володимир Ар'єв повідомив, що Міністерство оборони готове продовжити термін оновлення військово-облікових даних. Він також опублікував фото відповідного документа, підписаного Умєровим.

Однак того ж дня ЗМІ написали, що Міноборони змінило позицію щодо збільшення термінів оновлення облікових даних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: