Міноборони змінило позицію щодо збільшення термінів оновлення облікових даних – ЗМІ

Читать на русском

Міністерство оборони не підтримуватиме законопроєкт №11305 про продовження термінів оновлення облікових даних для військовозобов'язаних.
Фото: pro100media.com.ua

Міністерство оборони України не підтримуватиме законопроєкт №11305 про продовження термінів оновлення облікових даних для військовозобов'язаних.

Про це повідомляє Українська правда, посилаючись на лист глави відомства Рустема Умєрова.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

У документі, датованому 25 червня, зазначено, що Міноборони не підтримує пропозицію нардепів щодо продовження термінів ще на 90 днів.

Зазначається, що рішення ухвалено «з урахуванням проведеного аналізу уточнення даних» громадянами України через електронний кабінет, центри надання адміністративних послуг та шляхом особистого прибуття до ТЦК.

При цьому попередній лист відомства від 24.06.2024, у якому Міноборони підтримало продовження строків, Умеров просить залишити без розгляду.

Нагадаємо: про те, що міністерство оборони готове продовжити терміни оновлення військово-облікових даних, сьогодні повідомив народний депутат Володимир Ар'єв. Він також опублікував фото відповідного документа, підписаного Умєровим.

Згідно з чинним законом про мобілізацію, всі військовозобов'язані чоловіки мають оновити свої військово-облікові дані до 16 липня. Зробити це можна не лише через ТЦК, а й через ЦНАП, а також у додатку «Резерв+».

До цього в Міноборони заявляли, що поки що не бачать підстав, щоб продовжувати термін для оновлення даних. Зазначалося, що коригування може внести «хіба що форс-мажор».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: