Продовжувати терміни оновлення військово-облікових даних немає потреби – нардеп

Читать на русском
Понад два мільйони українців оновили свої військово-облікові дані. Динаміка позитивна, потреби продовжувати терміни немає, сказав нардеп Веніславський.
Фото: пресслужба Всеукраїнського форуму «Україна 30»

Продовжувати терміни оновлення військово-облікових даних немає потреби. До того ж для цього у військовозобов'язаних українців є ще близько трьох тижнів.

Про це член парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський сказав на брифінгу.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

«Динаміка, яку ми сьогодні спостерігаємо в оновленні персональних військово-облікових даних, досить позитивна. Пройшов місяць і 8 днів з моменту набрання чинності законом, і 2 млн 370 тисяч громадян оновили свої дані. Я думаю, що при знятті страхів перед додатком «Резерв+» динаміка може бути значно кращою… Тому зараз говорити про необхідність продовження терміну, який ми надали законом для оновлення своїх персональних військово-облікових даних, немає. Тим більше, ще 20 з лишнім днів», – сказав Веніславський.

Він також зазначив, що Верховна рада Міністерство оборони досягли головної мети нового закону про мобілізацію – понад два мільйони українців оновили свої військово-облікові дані. «Провести аудит усіх військовозобов'язаних громадян України, з'ясувати, де хто знаходиться, хто придатний, хто ні, хто має право на відстрочку, хто заброньований і хто може бути мобілізований», – додав нардеп.

Темпи мобілізації та робота над законом про демобілізаціюMedia Center Ukraine - Ukrinform

Нагадаємо, вчора народний депутат Володимир Ар'єв, який є співавтором законопроєкту про продовження терміну оновлення даних військовозобов'язаними, повідомив, що Міністерство оборони підтримує цю ідею.

Одне пізніше ЗМІ з посиланням на листа Рустема Умєрова повідомили, що Міноборони змінило свою позицію.

Раніше в Міноборони розповіли, скільки українців, серед тих, хто оновив свої дані, придатні до військової служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: