У Раді відповіли, чи продовжуватимуть терміни оновлення військово-облікових даних

Читать на русском
Голова комітету з нацбезпеки не бачить потреби продовжувати терміни оновлення військово-облікових даних.
sluga-narodu.com

Верховна рада не планує продовжувати терміни оновлення військово-облікових даних після 16 липня.

Про це в інтерв'ю ВВС сказав голова парламентського комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

«У перші тижні трошки буксував додаток «Резерв+», але зараз він повноцінно працює. І коли ми навіть в законі прописували терміни – місяць, два чи три – то всі ми визнали, що українці, так історично сталося, в більшості підуть оновлювати дані в останній або передостанній день. Тому зробимо чи місяць, чи два, чи три – яка різниця? Я думаю, зараз воно працює – будь ласка, ідіть оновлюйте дані. Тому що інакше це може тривати нескінченно», – заявив нардеп.

Завітневич констатував, що новий закон про мобілізацію не вийшов ідеальним, як і всі інші закони, але він «зайшов до кожного в хату». Оцінити ефективність закону, на його думку, можна буде трохи пізніше.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони також поки не бачать підстав, щоб продовжувати термін оновлення даних: коригування може внести тільки форс-мажор.

Раніше секретар комітету з нацбезпеки Роман Костенко заявив, що у травні мобілізували більше людей, ніж за останні кілька місяців загалом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: