Міноборони підтримало продовження термінів оновлення облікових даних – нардеп

Читать на русском
Міністерство оборони України готове продовжити терміни оновлення облікових даних для військовозобов'язаних на 90 днів, повідомив Ар'єв.
Фото: unn.ua

Міністерство оборони України готове продовжити терміни оновлення облікових даних для військовозобов'язаних.

Про це повідомив народний депутат Володимир Ар'єв.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

У своєму Facebook-акаунті він опублікував документ, в якому зазначено, що відомство підтримує пропозицію парламентарів продовжити терміни до середини вересня.

«Міноборони підтримує мій із колегами законопроєкт про продовження на 90 днів терміну оновлення даних військовозобов'язаними», – написав Ар'єв.

Він також опублікував фото відповідного документа, підписаного міністром оборони Рустемом Умєровим та позначеного у системі електронного документообігу.

Нагадаємо, згідно з чинним законом про мобілізацію, всі військовозобов'язані чоловіки мають оновити свої військово-облікові дані до 16 липня. Зробити це можна не лише через ТЦК, а й через ЦНАП, а також у додатку «Резерв+».

До цього в Міноборони заявляли, що поки що не бачать підстав, щоб продовжувати термін для оновлення даних. Зазначалося, що коригування може внести «хіба що форс-мажор».

Сьогодні стало відомо, що серед військовозобов'язаних, які за останній місяць оновили свої дані, один мільйон сто тисяч придатні до мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: