У «Дії» з’явилося електронне бронювання: як це працює

Читать на русском
Бронювати співробітників від мобілізації тепер можна через Дію. Наразі сервіс доступний для критично важливих підприємств.
Фото: Дія

Електронне бронювання військовозобов'язаних працівників тепер доступне через портал «Дія». Скористатися новим сервісом матимуть змогу керівники критично важливих для економіки України підприємств.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Бронювання працівників від мобілізації: як це працюєНа інфографіці – як працює бронювання від мобілізації працівників критично важливих підприємств.

Як працює електронне бронювання:

  • керівники держустанов, компаній надають списки військовозобов'язаних на бронювання. Заява має бути з електронним підписом;
  • система онлайн перевіряє чи є підприємство критично важливим, чи офіційно працевлаштований працівник, чи є дані працівника є в реєстрі «Оберіг»;
  • «Дія» надішле повідомлення керівнику про результат розгляду протягом доби.

У разі позитивної відповіді у заброньованого співробітника оновиться інформація у додатку «Резерв+». Також виписку про бронювання можна буде завантажити на порталі та за необхідності роздрукувати. Якщо буде відмова, керівник отримає в електронному кабінеті докладне пояснення причин.

«Раніше бронювання працівника тривали тижнями: роботодавець збирав папери, підписи та чекав на результат. Ми автоматизували всі можливі процеси, прибрали людський фактор та зробили процес прозорим і швидким. Під час бета-тестування перевірили, як працює сервіс, весь процес електронного бронювання триває до години. Зараз сервіс доступний для критично важливих підприємств, далі працюватимемо над розширенням категорій підприємств», – розповів Федоров.

Як забронювати працівників через ДіюДія

Нагадаємо, раніше Кабмін дозволив збільшити бронь від мобілізації для чиновників та державних підприємств.

ЗМІ також повідомляли, що повне бронювання отримала низка неурядових організацій та підприємств, які займаються політичними питаннями та отримують іноземне фінансування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: