У Польщі через повені оголосили стан стихійного лиха

Читать на русском
Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що планує оголошення у країні стану стихійного лиха через масштабні повені.
Фото: EPA/UPG

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск оголосив у країні стан стихійного лиха через масштабні повені. При цьому, Україна запропонувала відправити у Польщу на допомогу з ліквідацією наслідків масштабних повеней сотню рятувальників.

Про це він написав у соцмережі Х (Twitter).

Стан стихійного лиха відповідно до чинних нормативних актів Польщі може бути введено на частині або на всій території країни.

«Після консультацій з профільними міністрами та службами я розпорядився підготувати постанову Ради міністрів про введення стану стихійного лиха», – заявив Туск.

Зазначається, що стан стихійного лиха може застосовуватися в районі, де сталося стихійне лихо, і в районі, де можуть виникнути наслідки цього лиха.

Туск повідомив, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль надіслав йому слова солідарності з Польщею і готовності негайно відправити сотню рятувальників, оснащених спеціальним обладнанням, для боротьби з повенями.

Водночас, повінь, від якої потерпає захід Польщі, забрала життя вже двох людей. Чоловіка без ознак насильницької смерті виявлено у потоці води, поліція зʼясовує обставини трагічної події.

Ситуація на півдні Польщі, зокрема в Нижносілезькому та Опольському воєводствах, дуже складна.

Нагадаємо, у неділю, 15 вересня, через повені у Польщі та Чехії тимчасово скасували ряд залізничних рейсів, в тому числі й до України.

Напередодні чиновники Румунії, Чехії, Польщі, Словаччині та інших країнах Центральної Європи заявили, що готуються до повеней.

При цьому, 15 вересня через сильну зливу затопило Одесу. Вода заполонила вулиці, подекуди зупинивши рух транспорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: