Росія ділиться з Іраном секретною ядерною інформацією та технологіями – західні чиновники

Читать на русском
Росія ділиться з Іраном секретною ядерною інформацією та технологіями. США та Велика Британія стурбовані можливим створенням ядерної зброї Тегераном.
Getty Image

Росія ділиться з Іраном секретною ядерною інформацією та технологіями. США та Велика Британія стурбовані можливим створенням ядерної зброї Тегераном.

Про це пише Bloomberg.

Путін може відповісти ядерними випробуваннями на дозвіл Заходу бити по рф – аналітикиВідповіддю російського диктатора володимира путіна на дозвіл Заходу використовувати їхні ракети для ударів по рф, може бути атака на британських військових або ж ядерні випробування.

Видання, з посиланням на західних чиновників, пише, що Кремль посилив співпрацю з Іраном через амбіції Тегерану створити ядерну зброю. Це викликає занепокоєння у США та Великої Британії.

«За словами речника Ради національної безпеки Білого дому, адміністрація Байдена залишається глибоко стурбованою ядерною діяльністю Ірану. Байден дав зрозуміти, що США готові протидіяти, щоб запобігти будь-якій ядерній ескалації з боку Ірану», – йдеться у повідомленні.

Також нещодавно державний секретар США Ентоні припустив, що рф надала Ірану інформацію про ядерні технології в обмін на ракети Fath-360.

«Росія ділиться технологіями, які шукає Іран – це вулиця з двостороннім рухом – в тому числі з ядерних питань, а також деякою космічною інформацією», – заявив Блінкен.

Нагадаємо, раніше в Євросоюзі заявили, що отримали достовірну інформацію про передачу росії балістичних ракет від Ірану. Надання військової допомоги Кремлю підтвердив і держсекретар США Ентоні Блінкен.

Військово-політичне керівництво України також отримало інформацію про передачу росії іранських балістичних ракет від західних розвідок.

Міністерство закордонних справ України викликало тимчасового повіреного Ірану та у «жорсткій формі» попередило його про наслідки передачі ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: