Суд визначив запобіжний захід фігуранту справи Резніченка

Читать на русском
Антикорупційний суд визначив запобіжний захід у вигляді застави колишньому керівнику одного з управлінь адміністрації.

Вищий антикорупційний суд визначив 15 млн грн застави колишньому директору департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександра Коломойця. НАБУ і САП підозрюють його у причетності до справи ексголови ОДА Валентина Резніченка.

Таке рішення 16 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС Віктор Маслов, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Коломойця Олександра Вікторовича запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 15 млн грн», – оголосив рішення суддя.

На підозрюваного також поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу; здати на зберігання закордонні паспорти; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові Дніпропетровської ОВА Валентину Резніченку та ще чотирьом особам у зловживаннях. За даними слідства, підозрювані з метою отримання можливості першочергового фінансування, а також для уникнення необхідності розробки проектної документації, проведення її експертизи та здійснення технічного нагляду замінили у відповідних документах відомості щодо потреби у проведенні поточного та капітального ремонту доріг на необхідність їх експлуатаційного обслуговування.

Витрати на таке обслуговування штучно та безпідставно збільшили до 1,5 млрд грн. На цю суму уклали договори на виконання відповідних робіт з компанією, пов'язаною із головою Дніпропетровської ОДА, яка завищила вартість матеріалів на суму понад 286 млн грн.

Раніше НАБУ проводило в Резніченка обшуки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: