Антикорупційний суд продовжив арешт тестя Насірова

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав частково прохання детектива НАБУ про продовження строкуд дії запобіжного заходу.
фото: biz.censor.net

Вищий антикорупційний суд продовжив 11 листопада строк тримання під вартою колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, власника групи компаній «Альтіс» Олександра Глімбовського, але зменшив йому альтернативу у вигляді застави зі 120 до 100 млн грн.

Таке рішення 12 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Апеляційна палата залишила Глімбовського під вартою, але зменшив заставу до 120 млн грн. Детектив НАБУ просив продовжити арешт підозрюваного ще на два місяці з альтернативою 120 млн грн.

«Клопотання старшого детектива НАБУ, погоджене прокурором САП про продовження строку тримання під вартою щодо підозрюваного (Глімбовського – ред.) у кримінальному провадженні задовольнити частково. Продовжити підозрюваному строк тримання під вартою на 60 днів. Визначити підозрюваному заставу у розмірі 100 000 000 грн», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру забудовнику Олександру Глімбовському та колишньому раднику ексголови ДФС Романа Насірова. За версією слідства, тесть Насірова Глімбовський допоміг легалізувати 13 млн євро неправомірної вигоди, яку, на думку сторони обвинувачення, отримав ексголова ДФС від олігарха Олега Бахматюка за позачергове відшкодування ПДВ його компаніям. Глімбовський нібито легалізував всю суму одержаного хабаря та витратив її на придбання недобудованого житлово-офісного комплексу з паркінгом у центрі Києва «Метрополь». Комплекс продовжили будувати та отримувати додаткові доходи, зокрема у 2022-2023 рр.

Наприкінці 2023 року НАБУ і САП домоглися накладення арешту на 81 об'єкт нерухомості та понад 30 млн грн, які власник групи будкомпаній набув саме завдяки легалізованим коштам.

Іншу частину неправомірної вигоди у сумі 7,9 млн євро, яка знаходилась на рахунках ще однієї підконтрольної офшорної компанії, легалізував радник Насірова. 5,5 млн доларів він відмив шляхом укладення агентського договору у січні 2017 року. А у квітні – серпні 2018 року – ще 2,8 млн євро як оплату за договорами купівлі-продажу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: