Антикорупційний суд заочно заарештував ексрадника Насірова

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про обрання заочного запобіжного заходу фігуранту справи про легалізацію хабаря.
фото: sfs.gov.ua

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього радника ексголови Державної фіскальної служби Романа Насірова у справі про легалізацію неправомірної вигоди.

Таке рішення 10 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про обрання запобіжного заходу задовольнити. Обрати підозрюваному (раднику Насірова – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У разі затримання (підозрюваного – ред.) не пізніш як через 48 годин з часу його доставки до місця кримінального провадження, слідчий суддя, суд за його участю має розглянути питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м`який запобіжний захід, про що постановляється ухвала», – йдеться в рішенні.

Раніше антикорупційний суд відпустив під 200 млн грн застави тестя Насірова, забудовника Олександра Глімбовського у межах цієї ж справи.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру забудовнику Олександру Глімбовському та колишньому раднику ексголови ДФС Романа Насірова. За версією слідства, тесть Насірова Глімбовський допоміг легалізувати 13 млн євро неправомірної вигоди, яку, на думку сторони обвинувачення, отримав ексголова ДФС від олігарха Олега Бахматюка за позачергове відшкодування ПДВ його компаніям. Глімбовський нібито легалізував всю суму одержаного хабаря та витратив її на придбання недобудованого житлово-офісного комплексу з паркінгом у центрі Києва «Метрополь». Комплекс продовжили будувати та отримувати додаткові доходи, зокрема у 2022-2023 рр.

Наприкінці 2023 року НАБУ і САП домоглися накладення арешту на 81 об'єкт нерухомості та понад 30 млн грн, які власник групи будкомпаній набув саме завдяки легалізованим коштам.

Іншу частину неправомірної вигоди у сумі 7,9 млн євро, яка знаходилась на рахунках ще однієї підконтрольної офшорної компанії, легалізував радник Насірова. 5,5 млн доларів він відмив шляхом укладення агентського договору у січні 2017 року. А у квітні – серпні 2018 року – ще 2,8 млн євро як оплату за договорами купівлі-продажу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: