У Австрії повені зруйнували дві дамби та затопили в'язницю

Читать на русском
У Австрії оголошено стан стихійного лиха через тривалі повені. В нижній частині країни зруйновано дві дамби та затоплено в'язницю.
Фото: Getty Images

Через тривалі дощі та повінь у Австрії оголосили стан стихійного лиха. В країні затоплено ряд населених пунктів та одна з в'язниць.

Про це повідомляє австрійський суспільний телерадіомовник ORF.

У країнах Центральної Європи через безперервні опади є загроза повеніУ суботу, 14 вересня, у Румунії, Чехії, Польщі, Словаччині та Молдові сильні опади спричинили підтоплення. Країни готуються до можливих повеней.

«У Нижній Австрії, землі, яка найбільше постраждала від екстремальних погодних умов, ситуація з повенями продовжує погіршуватися. Під водою опинилися цілі населені пункти. У місті Гьоллерсдорф постраждала також в'язниця. За повідомленням аварійних служб, прорвало перші дамби, в тому числі в Гадерсдорфі та Поттенбрунні. Населення евакуйовується, допомога подекуди можлива лише з повітря», - йдеться у повідомленні.

У Нижній Австрії до рятувальних операцій залучено близько 10 тисяч працівників аварійних служб. Вони здійснюють евакуацію людей з дахів, відкачують воду з приміщень і розчищають дороги, завалені деревами. Для допомоги також підключено приблизно 2400 військовослужбовців, а армійські гелікоптери використовуються для скидання мішків з піском з метою перекриття прорваної дамби.

Канцлер Карл Негаммер після засідання кризового штабу прокоментував ситуацію у регіоні у соцмережі Х.

«Ситуація залишається серйозною, і ситуація - особливо в Нижній Австрії - надзвичайно складна. Тисячі пожежників та інших екстрених служб борються з повенями. Сили з ліквідації наслідків стихії працюють дуже злагоджено, в тому числі в усіх землях, а австрійські збройні сили вже задіяні у кількості 2400 військовослужбовців», - йшлося у повідомленні.

Синоптики прогнозують, що сильні дощі на сході Австрії триватимуть до вівторка.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск оголосив у країні стан стихійного лиха через масштабні повені. При цьому, Україна запропонувала відправити у Польщу на допомогу з ліквідацією наслідків масштабних повеней сотню рятувальників.

Також у неділю, 15 вересня, через повені у Польщі та Чехії тимчасово скасували ряд залізничних рейсів, в тому числі й до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: