Через «Дію» тепер можна отримати гранти на навчання

Читать на русском
У додатку Дія запрацювала система державних грантів на навчання для студентів-контрактників.
Depositphotos

У додатку «Дія» з’явився новий сервіс – гранти на навчання. Їх можуть отримати студенти-контрактники, грант покриватиме частину або всі витрати на навчання.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Реформа вищої освіти: як зміниться система держзамовлення та хто зможе отримати грант на навчанняВ Україні цього року можуть запровадити гранти на здобуття вищої освіти та змінити механізм держзамовлення. Докладніше – на інфографіці.

Гранти доступні студентам, які навчаються на денній чи дуальній формі на бакалавра чи магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямування.

Сума гранту залежить від результатів НМТ щонайменше з двох предметів:

  • на 150 балів грант буде 15 тисяч гривень та більше
  • на 170 балів – 25 тисяч гривень та більше

Сума гранту може бути більшою залежно від коефіцієнта спеціальності. Наприклад, на спеціальність «Освіта/Педагогіка» коефіцієнт 1,5, тому сума гранту збільшиться у 1,5 рази.

Щоб отримати грант, потрібно оновити додаток, знайти в переліку документів Сертифікат на навчання – натиснути «Отримати грант». Підтвердити та активувати грант можна до 5 листопада.

Далі Міністерство освіти видасть наказ про надання грантів та автоматично перерахує кошти до спеціального фонду навчальних закладів.

Перший платіж, а саме 50% щорічного гранту, буде перераховано до 1 грудня 2024 року. Другий платіж (50%) щорічного гранту буде перераховано до 1 квітня 2025 року. Після перерахування коштів студенту/студентці у мобільному додатку буде надіслано повідомлення про зарахування необхідної суми.

Нагадаємо, у березні у додатку з'явилися документи про освіту.

Раніше «Слово і діло» писало, які нововведення чекають на студентів цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: