Повені у Європі: кількість загиблих зросла до восьми

Читать на русском
Через масштабні повені у Європі уже загинуло щонайменше 8 людей, тисячам громадян доводиться екстрено евакуюватися.
Фото: getty images/ Колаж 24 канал

Через повені у Європі уже загинули 8 людей, тисячам громадян доводиться екстрено евакуюватися. Найкритичніша ситуація зараз у Чехії, Польщі, Австрії та Румунії.

Про це повідомляє Tagesschau.

У східній Німеччині рівень води зростає, але загалом ситуація в цій країні порівняно спокійна.

Ситуація залишається напруженою в сусідніх з Німеччиною країнах Австрії, Польщі та Чехії, які постраждали від повеней. Проливний дощ затопив цілі райони країни на вихідних, і щонайменше вісім людей загинули під час повені.

Ще четверо людей вважаються зниклими безвісти в Чехії. Тисячі людей довелося евакуювати, сотні тисяч залишилися без світла, а дороги та залізничні маршрути довелося закрити. Особливо складною ситуація була на північному сході країни. Там через повінь евакуювали значну частину міста Опава.

Критичною є ситуація і в Польщі. Прем'єр-міністр Дональд Туск, який їздив у райони повені на південному заході, підтвердив загибель людини в Польщі в неділю, 15 вересня. На південному заході Польщі паводкові води з річки Бяла завалили вали та дамби в містах Глюколази та Ладек-Здруй.

У суботу, 14 вересня, також було оголошено надзвичайний стан у столиці Словаччини Братиславі. У Румунії кількість смертей зросла до шести. У регіоні Галац на південному сході країни в суботу були знайдені чотири тіла, у неділю було повідомлено про ще дві смерті.

Нагадаємо, через тривалі дощі та повінь у Австрії оголосили стан стихійного лиха. В країні затоплено ряд населених пунктів та одна з в'язниць.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск також оголосив у країні стан стихійного лиха через масштабні повені. Україна запропонувала відправити у Польщу на допомогу з ліквідацією наслідків масштабних повеней сотню рятувальників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: