«Птахи Мадяра» протягом війни втратили не більше 1% особового складу – командир

Читать на русском
Безповоротні втрати Птахів Мадяра за час війни не перевищують одного відсотка особового складу, санітарні втрати становлять 3-4 відсотки.
vechirniy.kyiv.ua

Підрозділ ударних безпілотників «Птахи Мадяра» протягом повномасштабної війни зазнав безповоротних втрат на рівні не більше 1% особового складу.

Про це на форумі YES-2024 розповів командир підрозділу Роберт Бровді («Мадяр»).

Трикутник «виробник-держава-армія»: наскільки ефективною є співпраця у виробництві дронівУ військових наразі немає дефіциту щодо отриманням базових дронів від держави, проте досить часто отримані БПЛА не відповідають актуальним потребам на фронті.

«Сьогодні я мабуть вперше озвучу цифри реальних зусиль для збереження особового складу, що є для нас головною ціллю. Здійснивши забезпечення кожного пілота, кожного військовослужбовця, кожного учасника процесу, який навіть епізодично з’являється в зоні виконання бойових задач, ми протягом усієї еволюції від 12 до тисячі – я тут зараз не помилився: 400 воює, а 600 це рекрути, яких ми мобілізували останнім часом і вже прийняли до підрозділу… Так ось протягом двох з половиною років нам вдалося не перевищити відмітку безповоротних втрат на рівні 1% особового складу підрозділу», – заявив «Мадяр».

Санітарні втрати, додав він, в різний період різні, але коливаються в діапазоні 3%-4% загальної чисельності особового складу. При цьому практично три чверті поранених повертаються до складу.

YES-2024МАДЯР

Нагадаємо, «Слово і діло» писало про те, як виросли масштаби виробництва дронів та їх постачання у ЗСУ.

Докладніше про роль безпілотників у війні можна дізнатися з відео.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: