У Кремлі назвали причину збільшення чисельності російської армії

Читать на русском
Пєсков заявив, що путін збільшив чисельність Збройних сил росії нібито через збільшення кількості загроз для рф.
Getty Images

Спікер російського президента Дмитро Пєсков заявив, що володимир путін вирішив збільшити штатну чисельність армії рф через «нові загрози для росії».

Таку заяву Пєсков зробив для російських ЗМІ.

Нема кому воювати: як змінилася чисельність військових у деяких країнах світуНа інфографіці – як у переломні моменти історії змінювалася чисельність військовослужбовців у різних країнах світу.

Зокрема, йому поставили питання про збільшення чисельності армії рф і з чим це пов'язано.

«Це пов'язано зі збільшенням кількості загроз, які виникають для нашої країни за периметром наших кордонів. Це викликано надзвичайно ворожою обстановкою на західних рубежах та нестабільністю на східних рубежах», – заявив Пєсков.

Нагадаємо, 16 вересня президент росії владимир путін своїм указом збільшив штатну чисельність Збройних сил рф ще на 180 тисяч осіб, а саме до 2 389 130 осіб, у тому числі 1 500 000 військовослужбовців.

Попереднього разу штатну чисельність армії рф путін збільшував у грудні 2023 року на 170 тисяч осіб – до 2 209 130 осіб, у тому числі 1 320 000 військовослужбовців.

«Слово і діло» писало, як з часів закінчення холодної війни змінилася чисельність військових у країнах з найбільшими економіками.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: