Загальні втрати росії та України на війні досягають мільйона людей убитими та пораненими – WSJ

Читать на русском
Видання WSJ повідомляє, що Україна та росія втратили на війні приблизно мільйон людей убитими та пораненими.
Фото: AP

Кількість українців та росіян, убитих або поранених у ході повномасштабної війни, досягла приблизно мільйона людей.

Це оцінка видання The Wall Street Journal.

Президент назвав співвідношення втрат України та росії на фронтіВолодимир Зеленський заявив, що станом на кінець червня на Харківському та Покровському напрямках співвідношення втрат складає 6 росіян до 1 українця.

Посилаючись на обізнані джерела, видання пише, що Україна могла втратити 80 тисяч людей убитими та ще 400 тисяч – пораненими.

Західні розвідки по-різному оцінюють втрати російської армії: є інформація про майже 200 тисяч убитих і приблизно 400 тисяч поранених.

WSJ наголошує, що зростаючі втрати з обох сторін матимуть довгостроковий ефект для країн, які й до повномасштабної війни боролися зі скороченням населення.

Вторгнення росії та захоплення території за останнє десятиліття призвели до того, що Україна втратила не менше 10 мільйонів людей, які опинилися в окупації або стали біженцями.

Росію ж після повномасштабного вторгнення залишили понад 600 тисяч осіб – переважно молодих та перспективних фахівців. Країна традиційно покладалася на трудову міграцію із Середньої Азії, але війна скоротили чи зовсім припинила потік робітників-мігрантів. Це посилило дефіцит робочої сили в рф.

Нагадаємо, Володимир Зеленський востаннє публічно озвучував втрати України на війні у лютому: на той момент, за його словами, загинула 31 тисяча військових.

У липні президент повідомив, що у ЗСУ на шість-вісім поранених на фронті припадає один убитий. У російській армії, зазначив він, помирає кожен другий-третій поранений.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: