Росія може оголосити нову хвилю мобілізації через втрати на передовій – Bloomberg

Читать на русском
Росії, можливо, доведеться оголосити нову хвилю мобілізації до кінця року, щоб компенсувати втрати на фронті.
Фото: AP

Російська армія не отримує достатньої кількості нових солдатів, щоб компенсувати втрати на передовій. Ситуація може змусити керівництво країни оголосити про нову хвилю мобілізації.

Про це пише Bloomberg з посиланням на трьох співрозмовників, близьких до Кремля та Міністерства оборони рф.

Які битви на війні проти України стали найкривавішими для російської арміїНа інфографіці – втрати росіян у найкривавіших битвах повномасштабної війни. На півночі Харківської області окупанти могли втратити 20 тисяч людей.

За словами джерела, регіональні чиновники нині в середньому не виконують понад третину своїх квот щодо набору контрактників. Підвищення виплат для новобранців працює погано.

Тому, розповіли співрозмовники, ситуація може змусити керівництво країни розглянути нову мобілізацію. Цей захід можуть подати як «ротацію», щоб дати відпочити військовим на передовій. Новий призов може бути оголошено вже наприкінці цього року.

Проблеми, з якими зараз стикається Кремль, підкреслила також операція України в Курській області, куди війська зайшли, не зустрівши практично жодного опору. Нездатність відбити український наступ та відновити контроль над кордоном показала нестачу оборонних резервів.

Як розповіло Bloomberg джерело, масштаб втрат росії на фронті та недостатній рівень їхнього поповнення все більше ускладнюють підтримку темпу просування в Україні. Про захоплення Києва чи інших міст зараз зовсім не йдеться через брак людей.

«Путіну потрібно близько 500 тисяч людей протягом наступних 12 місяців, щоб компенсувати втрати та ротацію своїх військ, розгорнутих в Україні. Поточна стратегія набору в росії, яка заснована на виплаті добровольцям зарплат вище за ринкові, буде неадекватною для досягнення цієї мети. Натомість уряд, швидше за все, переключить свою увагу на призовників», – вважає економіст Bloomberg Economics Russia Алекс Ісаков.

Нагадаємо, раніше видання Financial Times також писало, що росії доведеться піти на оголошення нової хвилі мобілізації до кінця цього року, якщо вона хоче провести масштабний наступ.

За даними британської розвідки, за останні три місяці російська армія зазнавала найбільших втрат на фронті. У липні середньодобові втрати окупантів зменшились.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: